Έλα να μάθουμε τη Χώρα της Ίου περπατώντας

Ξεκίνησε να εξερευνάς με τα πόδια τη Χώρα ενός νησιού που εδώ και πολλά χρόνια είναι συνώνυμο με τη διασκέδαση και την έντονη νυχτερινή ζωή. Με έκπληξη θα ανακαλύψεις ότι έχει μια απροσδόκητα ήρεμη πλευρά που θα λατρέψεις.

 

Η Ίος μοιάζει με έναν πολύ εξωστρεφή και κοινωνικό άνθρωπο που απολαμβάνει τη διασκέδαση, όμως αν ψάξεις καλύτερα θα διαπιστώσεις ότι έχει και μια διαφορετική όψη: ήπια, ήρεμη, γραφική, ιστορικά ενδιαφέρουσα.

 

Η Χώρα μοιάζει με λαβύρινθο και είναι διάσπαρτη από λευκά δρομάκια και ανεμόμυλους- σήμα κατατεθέν των Κυκλάδων. Πραγματικά εδώ δε θα ξέρεις τι σε μαγνητίζει περισσότερο: η μυρωδιά του φρέσκου ζυμωτού ψωμιού που αναδύεται από τους φούρνους ή τα απογευματινά κοκτέιλ στα όμορφα μπαράκια με την οικεία, ζεστή ατμόσφαιρα;

 

Μην ξεχνάς, ότι βρίσκεσαι στο νησί με τις 365 εκκλησίες, τουλάχιστον έτσι λένε οι ντόπιοι-μια για κάθε ημέρα του χρόνου. Αυτό συμβολίζει εξίσου την αρμονική συνύπαρξη των δύο πλευρών της Ίου: του νησιού που προσφέρεται τόσο για διασκέδαση όσο και για ηρεμία και ξεκούραση.

 

Πηγή: discovergreece.com